Kokosglass

Igår gjorde vi kokosglass som vi bjöd Andreas föräldrar på.
Glassen blev jättegod.

Tänkte jag skulle bjuda på receptet och en bild på en glasskula av kokos

Receptet är hämtad från boken "GLASS, läckert för lediga dagar" av Susanna Tee.

Kokosglass 6 port.
6 dl kokosmjölk
2½ dl strösocker
6 äggulor
3 dl kokosflingor
1½ dl vispgrädde
1 msk Malibu (kan uteslutas)   jag hade inte i någon Malibu

Gör så här:
1. Låt kokosmjölken hettas upp, ej koka
2. Vispa äggulor och socker vitt.
3. Häll i den varma kokosmjölken i äggsmeten försiktigt.
4. Sila smeten och häll smeten i en kastrull.
5. Låt den sjuda på svag värme(ej koka) i ca 10-15 min under ständig omrörning.
    Smeten ska tjockna något.
6. Låt smeten svalna. Jag ställde ut den i snön. Den ska vara kall.
7. Vispa grädden ganska fast och vänd ner försiktigt i den kalla smeten.
8. Kör i glassmaskinen.
9. Servera med tropiska frukter.

Går att frysa direkt i frys men tänk på att röra emellanåt.

Här kommer min kokosglass!

Foto: Linda Ivarsson

Hoppas din glass blir god!

inlägg till blogg


Besök av Andreas föräldrar

Nu är det söndag igen och förmiddagen har gått åt till att kolla runt på födelsedagspresent till syrran. Så nu är den fixad :D Gött...Det är inte alltid det lättaste att hitta på saker till syrran. Ska försöka hitta något till pappa också som fyller år tre dagar efter syster....

I eftermiddag kommer Andreas föräldrar hit. Vi ska göra lite mat och glass :) vi får se vilken smak det blir på glassen men någon smarrig smak blir det...

Köpte ett spel igår på Maxi när jag var och handlade mat. Det ska alltid bli en massa annat. Spelet heter Qube, "bon appetit". Ett frågespel som handlar om bara mat och dryck. Kanske man har en chans att vinna?

Igår var jag, Andreas, Angelica och Christian ute och åt på Bamboo och sen åkte vi och bowlade på Stigs center, som vanligt vinner Angelica:P. hon  är bra!!!!


Ikväll åker jag ut till mina föräldrar och ser på solsidan :)

Ha en bra söndag!

inlägg till blogg


Idag blev en glass skapad av mig!

Idag så har jag jobbat och sen har det blivit träning på gymmet. När jag kom hem från träningen kände jag för att göra något med yoghurten som jag hade i kylen. Det blev tillslut hallonyoghurtglass.

Blev över förväntan väldigt bra, trodde inte jag skulle få den så len och rund i både smak och konsistens.
Slutresultat får vi se en annan dag då jag smakar på den igen.
Körde glassen i glassmaskinen som jag köpte. Jag älskar maskinen och glass.

Jag har skrivit ner ca mängderna och ingredienser nu i efterhand men det är svårt när man inte kommer ihåg exakt hur mycket man har haft i. Nästa gång måste jag vara noggrannare att anteckna vad jag häller i.

Tänkte jag skulle lägga upp receptet och även en bild på hallonglassen. Ska försöka lista ut hur mycket jag hade i av allt och skriva rent receptet, jag får även fundera ut varför min kamera har blivit så konstig.

Nu har jag dille på glass, i somras/höstas var det bröd och bullar som bakades glatt.

Glass är gott!!

Ta hand om er!
inlägg till blogg


-Glassbomb - recept

hämtat från: http://www.rimi.se/recept?recipeid=713278

Tillagningstid: Max 20 min                              Foto: Linda Ivarsson

Svårighetsgrad:T Medel

Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 5 dl mangosorbet / morsan tog chokladglass istället. GOTT
  • 1 ananas
  • 1/2 dl rårörssocker
  • 2 passionsfrukter
  • 1 lime
  • 1 ask physalis
  • 1 kruka mynta

Gör så här

1. Vispa grädden.
2. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen. Vispa vaniljkornen vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner grädden.
3. Häll hälften av vaniljsmeten i en rundbottnad bunke, låt den frysa i ca 1 timme. Fyll sorbet i den lösa vaniljsmeten i mitten av bunken och häll på resten av vaniljsmeten ovanpå sorbeten. Frys minst 6 timmar(gör dagen innan).
4. Skala och ta bort rotstocken ur ananasen, skär den i små tärningar. Blanda tärningarna med rårörsocker och delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt med pressad limejuice.
5. Ta fram glassbomben ca 10 minuter innan servering. Vält upp bomben på ett kallt fat (om glassen är svår att få ur bunken, doppa snabbt bunken i en större bunke med varmt vatten). Skeda över frukten, garnera med physalis och myntablad.

För alla:
Rätten är glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.


inlägg till blogg


- Skaldjursceviche

Här hittar du receptet på den goda förrätten som min mamma bjöd på för en veckas sedan.

Skaldjursceviche

http://www.recept.nu/1.312392/christine_lund/forratter/fisk_skaldjur/skaldjursceviche


Mamma serverade vitlöksbröd till. Man kan även göra en kall dressing att ha bredvid.

inlägg till blogg

kläder - Solsidan ikväll!

Nu är jag klar med mina klädgarderober. Vikt ihop det som jag tydligen har lyckats riva upp en gång i tiden och lagt alla kläder på sin rätta plats, nu ser det ganska bra ut. Funderade på om jag skulle lägga allt efter färg men jag kände att -NÄÄÄ.. det gör jag inte...

Glassen igår blev mumsig.. vill gör mer glass men frysblocket till glassmaskinen måste vara i frys i minst 18 timmar, så jag får glatt vänta. Om jag hinner så kanske det blir bärglass i veckan eller så får det bli till helgen.

Måndag imorgon och det väntas jobb, sen blir det träning på Friskis och Svettis med Jasmina :) 
Blir gymmet denna gången :) Känner för att ta ett medelpass snart också. Det var ett tag sen.



Ska snart hoppa in i duschen och sen bär det av hemmåt till mina föräldrar. Hade vart kul att spela något roligt spel. Ikväll blir det solsidan :) JIPPII

Vi hade julklappslek på juldagen hos Andreas föräldrar och Andreas vann solsidan, säsong 1. Den är ju så bra!!!


Ha en bra söndag!
inlägg till blogg

 


- Apelsinglass på G, här kommer receptet!

Apelsinglass


6-8 Portioner

Ingredienser:
3 dl standardmjölk
1 dl finkornigt strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
3 stora apelsiner

Garnering:
Apelsinklyftor


Gör så här:

1. Häll mjölk i en kastrull och hetta upp till det nästan kokar.
2. Vispa socker och äggulor till en vit smet.
3. Tillsätt långsamt mjölken och rör under tiden med en träslev.
4. Sila smeten och lägg över i en kastrull.
5. Sjud smeten tills den har tjocknat. Låg värme i ca 10-15 min. Smeten ska sätta sig på baksidan av en sked. Får ej koka.
6. Låt smeten svalna i minst 1 timme. Rör om då och då för att förhindra att skinn bildas.
7. Vispa grädden till nätt och jämt fast. Ställ in i kyl.
8. Riv skal från en apelsin och pressa saft från 3 apelsiner. Det ska bli ca  3,5 dl apelsinsaft.
9. Rör ner skal och saften i den avsvalnade smeten och rör sedan ner grädden försiktigt.
10. Kör i glassmaskin.

Den går även bra att frysa direkt i frys om man inte har en glassmaskin.
Rör om då och då.

inlägg till blogg

Onsdag + en bild på glassbomben

Idag har det jobbats och dagen var riktigt bra..
vid 12 tiden åkte jag och en elev till gbg för att se hur en rättegång går till.
Nu laddar jag för morgondagens aktiviteter. Blir nog en bra dag imorgon.. träning blir det oxå.

På lördag får det bli mediamarkt, lämnas tillbaka en säsong av ghost whisperer. Fredag är det full rulle..
jobba och träffa pernilla.


Hej svejs!




Glassbomben!

Denna goa glassbomb bjöds vi på i lördags hemma hos mina föräldrar. Tänkte jag skulle sno receptet och lägga upp här.

Det är iförsig enkelt att göra en glassbomb men för er som vill ha recept så kan jag lägga upp det så småningom. Lovar inte när, för dagarna springer iväg. Jag menar denna bilden dök inte upp direkt precis..  Men recept blir det, inom en tid!.

Det blev inga bra kort på räkcevichen så jag skippar nog att lägga upp några på den. Men recept ska jag bjuda på.

Mammas glassbomb....


Foto: Linda Ivarsson

inlägg till blogg


En sväng till Mölndal!

Snart ska vi åka hem till Andreas föräldrar och umgås! Ska bli jätte trevligt.

Ikväll blir det mys framför tvn med en film....

Igår var jag hemma hos mina föräldrar, på kvällen åt vi trerätters. Mamma och pappa hade bjudit några grannar.
Vi fick till förrätt en räkceviche med vitlöksbröd, till varmrätt bjöds det på fläskfilé m potatisgratäng och rödvinssås och till efterrätt blev det glassbomb med exotisk frukt. GOTT!!!

Tog lite kort på förrätten och glassbomben som jag tänker lägga upp så fort jag har lagt in korten..

sen kommer även lite kort på glassmaskinen som jag köpte i veckan...

Klippte mig igår oxå :) Riktigt skönt, vet inte när jag klippte mig sist men det var ju säkert för ett årsedan.


Ha en bra söndag......
.....och nästa söndag börjar SOLSIDAN! Hurra!!

inlägg till blogg

- Idag ska jag göra glass!! -

Jippii!
Köpte mig en glassmaskin igår, så idag tänkte jag åka ut till mina föräldrar och göra lite glass eftersom jag har fryst in frysblocket till maskinen hemma hos dom.
Jag hade tänkt mig lite chokladglass, någon bärglass och kanske citronglass. Har inte bestämt mig än..

Glassmaskinen som införskaffades igår är en Philips HR2304.
Den har en frysplatta istället för en skål som man fryser in. Vilket tar upp mindre plats i frysen.

Jag köpte min på Expert i bäckebol men den fanns även på mediamarkt när jag kollade...

Om du är intresserad var man kan köpa maskinen så sök på nätet var du kan hitta dom eller gå in på prisjakt.nu där dyker det upp en lång lista över ställen där du kan hitta maskinen.

Lägger upp bilder på glassen och min maskin senare!
=)

inlägg till blogg

- Lindas currygryta med äpple -

Lindas currygryta med äpple
serveras med ris och smörfrästa champinjoner med flingsalt.


4 pers

2 stora kycklingfiléer

Salt och peppar (S.O.P)

Smör att steka i.

1 gul lök

1 bit purjolök

1 tärning hönsbuljong

2 tsk röd currypasta

3 tsk currypulver                                                         

2 dl creme fraiche

2 dl vatten

1-2 äpplen

Jag hade även i en skvätt mjölk för att få lite mer sås.

Tillbehör:

Ris

Smörfrästa champinjoner med flingsalt.

Gör så här:

1.       Hacka lök och skiva purjolöken. Fräs och lägg över i en lagom stor kastrull.

2.       Strimla kycklingen och stek kycklingen tills den fått lite färg. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i
          kastrullen med löken.

3.       Lägg i övriga ingredienser förutom äpplena.

4.       Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med ev. mer salt och peppar.

5.       Skärna ur och tärna äpplena. Lägg i äpplena i kastrullen. Låt koka i ca 5 min.

6.       Servera grytan med ris och något gott tillbehör.

 

Jag valde stekta champinjoner för att det är gott och hade massor av dem i kylen.

Konserverade persikor kan vara ett gott alternativ till äpplena eller ha dem bredvid som tillbehör.

Jag sparade även lite av den frästa purjolöken som garnering. En persiljekvist hade vart fint på riset.

Lycka till!!

inlägg till blogg


RSS 2.0