Kokosglass
Igår gjorde vi kokosglass som vi bjöd Andreas föräldrar på.
Glassen blev jättegod.
Tänkte jag skulle bjuda på receptet och en bild på en glasskula av kokos
Receptet är hämtad från boken "GLASS, läckert för lediga dagar" av Susanna Tee.
Kokosglass 6 port.
6 dl kokosmjölk
2½ dl strösocker
6 äggulor
3 dl kokosflingor
1½ dl vispgrädde
1 msk Malibu (kan uteslutas) jag hade inte i någon Malibu
Gör så här:
1. Låt kokosmjölken hettas upp, ej koka
2. Vispa äggulor och socker vitt.
3. Häll i den varma kokosmjölken i äggsmeten försiktigt.
4. Sila smeten och häll smeten i en kastrull.
5. Låt den sjuda på svag värme(ej koka) i ca 10-15 min under ständig omrörning.
Smeten ska tjockna något.
6. Låt smeten svalna. Jag ställde ut den i snön. Den ska vara kall.
7. Vispa grädden ganska fast och vänd ner försiktigt i den kalla smeten.
8. Kör i glassmaskinen.
9. Servera med tropiska frukter.
Går att frysa direkt i frys men tänk på att röra emellanåt.
Här kommer min kokosglass!
Foto: Linda Ivarsson
Hoppas din glass blir god!
Glassen blev jättegod.
Tänkte jag skulle bjuda på receptet och en bild på en glasskula av kokos
Receptet är hämtad från boken "GLASS, läckert för lediga dagar" av Susanna Tee.
Kokosglass 6 port.
6 dl kokosmjölk
2½ dl strösocker
6 äggulor
3 dl kokosflingor
1½ dl vispgrädde
1 msk Malibu (kan uteslutas) jag hade inte i någon Malibu
Gör så här:
1. Låt kokosmjölken hettas upp, ej koka
2. Vispa äggulor och socker vitt.
3. Häll i den varma kokosmjölken i äggsmeten försiktigt.
4. Sila smeten och häll smeten i en kastrull.
5. Låt den sjuda på svag värme(ej koka) i ca 10-15 min under ständig omrörning.
Smeten ska tjockna något.
6. Låt smeten svalna. Jag ställde ut den i snön. Den ska vara kall.
7. Vispa grädden ganska fast och vänd ner försiktigt i den kalla smeten.
8. Kör i glassmaskinen.
9. Servera med tropiska frukter.
Går att frysa direkt i frys men tänk på att röra emellanåt.
Här kommer min kokosglass!
Foto: Linda Ivarsson
Hoppas din glass blir god!
Kommentarer
Trackback