Kokosglass

Igår gjorde vi kokosglass som vi bjöd Andreas föräldrar på.
Glassen blev jättegod.

Tänkte jag skulle bjuda på receptet och en bild på en glasskula av kokos

Receptet är hämtad från boken "GLASS, läckert för lediga dagar" av Susanna Tee.

Kokosglass 6 port.
6 dl kokosmjölk
2½ dl strösocker
6 äggulor
3 dl kokosflingor
1½ dl vispgrädde
1 msk Malibu (kan uteslutas)   jag hade inte i någon Malibu

Gör så här:
1. Låt kokosmjölken hettas upp, ej koka
2. Vispa äggulor och socker vitt.
3. Häll i den varma kokosmjölken i äggsmeten försiktigt.
4. Sila smeten och häll smeten i en kastrull.
5. Låt den sjuda på svag värme(ej koka) i ca 10-15 min under ständig omrörning.
    Smeten ska tjockna något.
6. Låt smeten svalna. Jag ställde ut den i snön. Den ska vara kall.
7. Vispa grädden ganska fast och vänd ner försiktigt i den kalla smeten.
8. Kör i glassmaskinen.
9. Servera med tropiska frukter.

Går att frysa direkt i frys men tänk på att röra emellanåt.

Här kommer min kokosglass!

Foto: Linda Ivarsson

Hoppas din glass blir god!

inlägg till blogg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0