-Glassbomb - recept
Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime
Svårighetsgrad:T Medel
Portioner: 4-6
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk strösocker
- 3 äggulor
- 5 dl mangosorbet / morsan tog chokladglass istället. GOTT
- 1 ananas
- 1/2 dl rårörssocker
- 2 passionsfrukter
- 1 lime
- 1 ask physalis
- 1 kruka mynta
Gör så här
1. Vispa grädden.
2. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen. Vispa vaniljkornen vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner grädden.
3. Häll hälften av vaniljsmeten i en rundbottnad bunke, låt den frysa i ca 1 timme. Fyll sorbet i den lösa vaniljsmeten i mitten av bunken och häll på resten av vaniljsmeten ovanpå sorbeten. Frys minst 6 timmar(gör dagen innan).
4. Skala och ta bort rotstocken ur ananasen, skär den i små tärningar. Blanda tärningarna med rårörsocker och delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt med pressad limejuice.
5. Ta fram glassbomben ca 10 minuter innan servering. Vält upp bomben på ett kallt fat (om glassen är svår att få ur bunken, doppa snabbt bunken i en större bunke med varmt vatten). Skeda över frukten, garnera med physalis och myntablad.
För alla:
Rätten är glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.