- Lindas currygryta med äpple -
serveras med ris och smörfrästa champinjoner med flingsalt.
4 pers
2 stora kycklingfiléer
Salt och peppar (S.O.P)
Smör att steka i.
1 gul lök
1 bit purjolök
1 tärning hönsbuljong
2 tsk röd currypasta
3 tsk currypulver
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
1-2 äpplen
Jag hade även i en skvätt mjölk för att få lite mer sås.
Tillbehör:
Ris
Smörfrästa champinjoner med flingsalt.
Gör så här:
1. Hacka lök och skiva purjolöken. Fräs och lägg över i en lagom stor kastrull.
2. Strimla kycklingen och stek kycklingen tills den fått lite färg. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i
kastrullen med löken.
3. Lägg i övriga ingredienser förutom äpplena.
4. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med ev. mer salt och peppar.
5. Skärna ur och tärna äpplena. Lägg i äpplena i kastrullen. Låt koka i ca 5 min.
6. Servera grytan med ris och något gott tillbehör.
Jag valde stekta champinjoner för att det är gott och hade massor av dem i kylen.
Konserverade persikor kan vara ett gott alternativ till äpplena eller ha dem bredvid som tillbehör.
Jag sparade även lite av den frästa purjolöken som garnering. En persiljekvist hade vart fint på riset.