- Apelsinglass på G, här kommer receptet!
Apelsinglass
6-8 Portioner
Ingredienser:
3 dl standardmjölk
1 dl finkornigt strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
3 stora apelsiner
Garnering:
Apelsinklyftor
Gör så här:
1. Häll mjölk i en kastrull och hetta upp till det nästan kokar.
2. Vispa socker och äggulor till en vit smet.
3. Tillsätt långsamt mjölken och rör under tiden med en träslev.
4. Sila smeten och lägg över i en kastrull.
5. Sjud smeten tills den har tjocknat. Låg värme i ca 10-15 min. Smeten ska sätta sig på baksidan av en sked. Får ej koka.
6. Låt smeten svalna i minst 1 timme. Rör om då och då för att förhindra att skinn bildas.
7. Vispa grädden till nätt och jämt fast. Ställ in i kyl.
8. Riv skal från en apelsin och pressa saft från 3 apelsiner. Det ska bli ca 3,5 dl apelsinsaft.
9. Rör ner skal och saften i den avsvalnade smeten och rör sedan ner grädden försiktigt.
10. Kör i glassmaskin.
Den går även bra att frysa direkt i frys om man inte har en glassmaskin.
Rör om då och då.
6-8 Portioner
Ingredienser:
3 dl standardmjölk
1 dl finkornigt strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
3 stora apelsiner
Garnering:
Apelsinklyftor
Gör så här:
1. Häll mjölk i en kastrull och hetta upp till det nästan kokar.
2. Vispa socker och äggulor till en vit smet.
3. Tillsätt långsamt mjölken och rör under tiden med en träslev.
4. Sila smeten och lägg över i en kastrull.
5. Sjud smeten tills den har tjocknat. Låg värme i ca 10-15 min. Smeten ska sätta sig på baksidan av en sked. Får ej koka.
6. Låt smeten svalna i minst 1 timme. Rör om då och då för att förhindra att skinn bildas.
7. Vispa grädden till nätt och jämt fast. Ställ in i kyl.
8. Riv skal från en apelsin och pressa saft från 3 apelsiner. Det ska bli ca 3,5 dl apelsinsaft.
9. Rör ner skal och saften i den avsvalnade smeten och rör sedan ner grädden försiktigt.
10. Kör i glassmaskin.
Den går även bra att frysa direkt i frys om man inte har en glassmaskin.
Rör om då och då.
Kommentarer
Trackback