Lördagens bak 17/9 - Brytbröd

Foto: Linda Ivarsson                                        Brytbröd



Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 äggula
  • 2 tsk salt
  • 1,4 l vetemjöl, gärna med högre proteinhalt (Jag hade i ca 1,1l mjöl)
  • (lite honung)

Gör så här:

  1. Lös jästen i en degbunke och klicka i smöret, äggulan och saltet.
  2. Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt med elvispensdegkrokar eller hushållsmaskin. Låt jäsa i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  5. Dela degen i 20-25 bitar och forma dem till runda bullar.
  6. Lägg bullarna tätt ihop på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Strö över mjöl. Låt jäsa minst 30 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  8. Låt svalna på galler.

    Receptet är hämtad från: http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/brytbrod/
    Jag tog i lite honung i degen :)

    Receptet räcker till ett brytbröd.


Kommentarer
Postat av: Julia (Fotoblogg)

Hihi det kanske finns hopp för dig i bloggvärlden iaf ;)

2011-09-18 @ 19:18:34
URL: http://kindofjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0