Lördagens bak 17/9 - Brytbröd
Foto: Linda Ivarsson Brytbröd
Ingredienser:
-
50 g jäst
-
25 g smör, rumsvarmt
-
5 dl vatten, fingervarmt
-
1 äggula
-
2 tsk salt
-
1,4 l vetemjöl, gärna med högre proteinhalt (Jag hade i ca 1,1l mjöl)
-
(lite honung)
Gör så här:
-
Lös jästen i en degbunke och klicka i smöret, äggulan och saltet.
-
Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt med elvispensdegkrokar eller hushållsmaskin. Låt jäsa i minst 30 minuter.
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
-
Dela degen i 20-25 bitar och forma dem till runda bullar.
-
Lägg bullarna tätt ihop på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Strö över mjöl. Låt jäsa minst 30 minuter.
-
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
-
Låt svalna på galler.
Receptet är hämtad från: http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/brytbrod/
Jag tog i lite honung i degen :)
Receptet räcker till ett brytbröd.
Kommentarer
Postat av: Julia (Fotoblogg)
Hihi det kanske finns hopp för dig i bloggvärlden iaf ;)
Trackback