Söndagens efterätt - Schweizernötskaka
Gör den och njut!!
Jag bytte ut mjölet mot glutenfritt och det blev lika bra :)
Schweizernötkaka
Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 175grader
2. Mal mandel i en matberedare eller liknande maskin.
3. Smält smöret.
4. Vispa ihop socker och ägg vitt & pöröst.
5. Häll i den malda mandeln, mjölet och blanda om.
6. Häll sist i smöret och häll smeten i en smord springform.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
8. Ta ut kakan och låt den svalna.
9. Medans kakan svalnar gör du toppingen.
10. Smält chokladen på låg värme
11. Rör ner grädden till en jämnt smet.
12. Blanda sist i smöret.
13. Lägg på toppingen och ställ in i kyl.
Receptet finns även på recept.nu, "Halv åtta hos mig"
Här bjuder jag på en bild från söndagens efterätt :)
Foto: Linda Ivarsson
Det såg gott ut.. Måste jag nog testa.