Söndagens efterätt - Schweizernötskaka

Här kommer kakan som jag bjöd på idag!
Gör den och njut!!

Jag bytte ut mjölet mot glutenfritt och det blev lika bra :)

Schweizernötkaka

Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min

Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör



1. Sätt ugnen på 175grader
2. Mal mandel i en matberedare eller liknande maskin.
3. Smält smöret.
4. Vispa ihop socker och ägg vitt & pöröst.
5. Häll i den malda mandeln, mjölet och blanda om.
6. Häll sist i smöret och häll smeten i en smord springform.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

8. Ta ut kakan och låt den svalna.
9. Medans kakan svalnar gör du toppingen.
10. Smält chokladen på låg värme
11. Rör ner grädden till en jämnt smet.
12. Blanda sist i smöret.

13. Lägg på toppingen och ställ in i kyl.

Receptet finns även på recept.nu, "Halv åtta hos mig"


Här bjuder jag på en bild från söndagens efterätt :)

Foto: Linda Ivarsson


Kommentarer
Postat av: Emma

Det såg gott ut.. Måste jag nog testa.

2012-02-21 @ 09:44:28
URL: http://emmabaramig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0