Söndagens efterätt - Schweizernötskaka
Gör den och njut!!
Jag bytte ut mjölet mot glutenfritt och det blev lika bra :)
Schweizernötkaka
Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 175grader
2. Mal mandel i en matberedare eller liknande maskin.
3. Smält smöret.
4. Vispa ihop socker och ägg vitt & pöröst.
5. Häll i den malda mandeln, mjölet och blanda om.
6. Häll sist i smöret och häll smeten i en smord springform.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
8. Ta ut kakan och låt den svalna.
9. Medans kakan svalnar gör du toppingen.
10. Smält chokladen på låg värme
11. Rör ner grädden till en jämnt smet.
12. Blanda sist i smöret.
13. Lägg på toppingen och ställ in i kyl.
Receptet finns även på recept.nu, "Halv åtta hos mig"
Här bjuder jag på en bild från söndagens efterätt :)
Foto: Linda Ivarsson
Nya glasögon och lampor :)
Nu kan man måla och pyssla även på kvällen i vardagsrummet :)
På sommaren märker man ju inte av att man behöver ljus på kvällen eftersom att de är ljust men när väl hösten börjar närmar sig så blir man bara irriterad av att man inte har tillräckligt med ljus. Nu är det slut med för lite ljus! Gött...
Fick även idag hämtat ut mina glasögon på Smarteyes. Så nu har jag sammanlagt tre olika varianter av glasögon som jag kan variera med. Underbart.
Nu ska vi snart kila ut till vallby en sväng och ta med mig fudgekaka som blev över. Den är riktigt god!
Kram från mig!
Medelpass på en lördagsmorgon
Nu tänkte jag börja storstäda i förrådet. Kanske blir en sväng till vallby innan inflyttningsfesten hos Bergvall.
Mary Kay - Fristående hudvårdskonsult
Ser detta som en bra början på något nytt.
Det ska bli spännande och roligt att få testa denna möjlighet. =)
Mer om detta senare...
Linda